Câtă încredere poți avea într-un coach

Câtă încredere poți avea într-un coach? M-a întrebat cineva în timpul unei sesiuni de networking, auzind cu ce mă ocup. Întrebarea mi s-a părut firească și justificată pentru că în sesiunile de coaching oamenii își povestesc mare parte din viață. Ca să poți face asta confortabil, trebuie să poți avea încredere în coach.

Cum se dobândește încrederea? Ce fac eu să merit încrederea ta?

În unele cazuri clienții au încredere în mine dinainte să mă contacteze pentru că mă cunosc din diverse interacțiuni anterioare:

– îmi citesc site-ul și și-au dat deja seama de felul meu de a fi (www.tuincentru.ro există din 2015),

– mă urmăresc în Social Media și unii dintre ei deja mă cunosc bine,

– vin prin recomandări și atunci se transferă încrederea prin cunoștința noastră comună

– purtăm o discuție înainte să începem colaborarea și acolo ne dăm seama imediat cum vom lucra

În celelalte cazuri, în care oamenii îmi scriu direct, fără a mă cunoaște deloc, discuția pe care o purtăm înainte de începerea procesului de coaching este cea în urma căreia ei decid dacă sunt un coach de încredere sau nu.

Indiferent de cum începe colaborarea cu mine, eu spun de fiecare dată și mă țin de cuvânt că tot ceea ce discutăm în sesiunile de coaching este confidențial, nimeni nu află numele clienților mei sau indicii care pot duce la identificarea lor.

Am un mare respect pentru viața fiecăruia dintre clienții mei și le sunt recunoscătoare că aleg să împărtășească cu mine prin ceea ce trec, îmi spun aspirațiile lor și lucrează în fiecare sesiune, și chiar și între sesiuni, pentru a ajunge oamenii care își doresc să fie.

Oamenii cu care lucrez în coaching au încredere în mine și pentru că nu îi mint niciodată.

Nu le spun ce vor să audă, nu le spun lucruri care consider că le fac rău, nu îi sabotez în niciun fel și nu le promit ce nu le pot oferi. Coaching-ul e coaching. Nu poate minți, nu poate sări etape, uneori nu oferă rezultate măsurabile, alteori vii cu o problemă și pleci cu alte cinci rezolvate.

Ce pot spune sigur este că e un proces de cunoaștere și de evoluție, în care eu am mare încredere. Văd coaching-ul funcționând în fiecare zi, aducând rezultate pentru toți clienții mei și pentru mine (da, și eu am un coach).

Prin urmare, câtă încredere poți avea într-un coach depinde de felul în care voi relaționați, de cum îl simți și de cum te simți tu în relația de coaching. Este ca în orice alt tip de relație, în care oamenii știu pur și simplu.

Nu uita că sunt la un mesaj distanță și îmi poți scrie oricând pentru mai multe lămuriri.

Cu bucurie,

Adela

Ofera, te rog, Like & Share daca ti-a placut articolul.
fb-share-icon0
Tweet 20
Written by
Adela Ionita

Salut! Sunt Adela Ioniță și sunt *Productivity Coach pentru vieți împlinite*, ceea ce înseamnă că ajut oamenii să oprească *procrastinarea* și să trăiască viața la timp.

3 Comments

  1. Laura noiembrie 11, 2020 at 5:47 pm

    Foarte util articolul, multumesc pentru informatie!

    Reply
    1. Adela Ionita noiembrie 12, 2020 at 2:02 pm

      Cu placere!

      Reply
  2. Nicoleta august 11, 2021 at 6:33 am

    Multumesc pentru link 😉

    Reply

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.