O altă abordare pentru îndeplinirea obiectivelor

Cât de bine ne descurcăm în îndeplinirea obiectivelor? De câțiva ani buni știm că e necesar să ne trasăm obiective dacă vrem să evoluăm și să ”facem ceva în viață”. Sau în firmă. Mai nou, am aflat că și intențiile sunt foarte valoroase atunci când ne propunem să obținem ceva.

Personal, consider că e bine să avem scopuri și cred că e important să știm Unde ne îndreptăm pentru că așa vom afla mai repede Cum să facem ca să ajungem acolo.

Eu cred în vis, în scop, în obiectiv, în intenție, cred că e nevoie să vedem ce vrem să obținem.

În schimb, nu am planuri scrise ”pe hârtie”, nu am cifre care trebuie atinse până la nu-știu-ce-dată. Am renunțat să mai setez asemenea borne după ani buni în care le-am tot setat și nu am ajuns niciodată la ele.

Toată lumea avea obiective și date până la care era musai să le realizeze cumva – cum adică eu să nu pot asta?”

Păi, uite că n-am putut și, la un moment dat, mi-am zis că poate e bine și ca mine, nu doar ca ei. Mi-a luat ceva până am renunțat să fac la fel ca toată lumea și până am găsit o cale mai ușoară, dar am găsit.

Cum procedez acum pentru îndeplinirea obiectivelor mele

Am în continuare planuri și dorințe, dar nu mai simt nevoia să controlez tot ce se întâmplă pe parcurs, până ajung la obiective.

”Adela, tu glumești? Cum să nu controlezi, cum să lași lucrurile la întâmplare? Dar de unde știi că totul va fi bine; ce faci dacă nu ai prevăzut tot; dacă se întâmplă ceva nasol, ce faci? Ce faci dacă nu te-ai gândit la X și fix X se-ntâmplă?” – cam așa sunt reacțiile când le spun oamenilor că las lucrurile să fie, să se întample de la sine, în timp ce eu lucrez pentru ele.

Pare fără sens, nu-i așa? Cum să lucrezi, să te implici, să îți dorești să iasă bine și totuși… să fii ok cu orice rezultat va veni?

Păi, totul s-a clarificat când mi-am dat seama de două lucruri: nu pot controla tot ce se întâmplă în jurul meu și, atunci când controlez maxim, pierd o grămadă de oportunități pe care le ignor ca să mă pot concentra pe controlul meu.

Acum am în continuare plan, am drumul trasat, văd rezultatul pe care îl voi obține, dar felul în care mă gândesc la rezultat și la parcursul până la final sunt dintr-o stare mult mai relaxată. Asta pentru că am renunțat să mai controlez tot ce poate întâmpla pe parcurs.

Îmi așez gândurile, stabilesc ce vreau și las rezultatul să îmi arate căile prin care se va îndeplini. Astfel pot să iau în considerare și acele oportunități care se ivesc pe parcurs. Am mai scris și aici ceva asemănător.

Dintr-o stare de încredere și relaxare rezultatele vin mai ușor, mai repede, cu mai puțin efort și stres.

De câte ori m-am agățat cu încrâncenare de obiectiv și m-am lăsat obsedată de rezultatul pe care îl doream, nu a ieșit nimic – sau, dacă a ieșit, nu a fost mare lucru.

În plus, mai las și pe alții să facă, oricine și orice ar fi acești ”alții”. Eu fac ce stiu și ce pot eu să fac și am încredere că ce nu pot eu să cuprind va fi făcut pe alte căi.

Mi s-a întâmplat de multe ori ca, în timp ce eu lucram la ceva, alt proiect să vină complet de ”nicăieri” sau, în timp ce mă ocupam de o arie a sănătății mele, altă parte să se vindece, parcă, de la sine. Sau am început să accept că viața mea e minunată așa cum e și imediat au venit lucruri și mai bune în ea.

Binele atrage bine

Am început să apreciez tot ce e în jurul meu și de atunci trăiesc mai ușor greutățile și trec mai ușor și cu mai multă putere prin suferință sau alte momente grele.

 

Cred că, dacă aș pune în câteva cuvinte simple felul în care îmi îndeplinesc eu dorințele, acestea ar fi: fac tot ce pot cu tot ce am și am încredere că e suficient și că de restul se ocupă altcineva. Nu sunt singură aici, sunt atâția oameni care îmi vin în ajutor.

 

Nu uita că ești Tu în centru și tot ce e în jurul tău te susține. Uită-te în jur și alege tot ce vrei pentru îndeplinirea obiectivelor tale. Eu sunt aici.

 

Ofera, te rog, Like & Share daca ti-a placut articolul.
fb-share-icon0
Tweet 20
Written by
Adela Ionita

Salut! Sunt Adela Ioniță și sunt *Productivity Coach pentru vieți împlinite*, ceea ce înseamnă că ajut oamenii să oprească *procrastinarea* și să trăiască viața la timp.

2 Comments

  1. Magda martie 4, 2021 at 4:10 pm

    Mi-a placut articolul, foarte bine scris 😀

    Reply

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.