Despre curs
Încă te gândești dacă să te înscrii la un workshop care te va ajuta să oprești procrastinarea și să începi să faci lucrurile la timp?
Înseamnă că tocmai procrastinezi 🙂
Iar.
Și asta ai făcut și mai devreme, nu-i așa? Când ai făcut o listă mentală cu un număr de activități și te-ai întrebat cu care să începi…. ”Asta nu, asta nu… asta! Da, asta!”
— Era ori cea mai ușoară, ori cea mai interesantă, așa-i? Felicitări, măcar ai ales și ai făcut ceva!
— Cum a fost acea activitate? Ai reușit să o termini la timp sau au intervenit diverse întreruperi care te-au distras și te-au determinat să întârzii? Și cu restul listei cum a rămas?
O serie de întrebări destul de incomode, așa-i?
Păi… cam asta se petrece în capul unui om care procrastinează, atunci când procrastinează.
Ai zice că, dacă amâni ceva ce nu ai chef să faci acum, va fi mai bine, mintea se eliberează.
Te ocupi de ce îți place, alegi altă activitate – faci celelalte taskuri de pe listă și speri să ai acea mulțumire că ai făcut ceva pe ziua de azi.
— Dar știm cu toții că nu se întâmplă așa…
Atunci când amâni un lucru, acesta are obiceiul de a-ți ”sta pe creier”.
Chiar dacă l-ai înlocuit în mod inocent cu altceva, tot te mai gândești la el pentru că, bineînțeles, era important chiar dacă nu îți făcea plăcere.
Un alt obicei al activităților amânate este acela că revin în atenție cu puțin timp înainte de deadline și aduc după ele panică, vinovăție, stres și acea senzație înșelătoare că ”eu oricum funcționez mai bine sub stres.” Acționezi mai bine sub stres, de acord, dar înțelegi cu adevărat de ce faci asta și cât îți dăunează?
Ca să afli adevărul despre cum funcționăm sub stres,
de ce amânăm și procrastinăm,
de ce începem lucruri și le lăsăm în aer,
de ce nu ne facem treaba la timp
te invit la un workshop care îți va dezvălui modul în care faci ceea ce faci și îți va reașeza modul în care privești ”lucrurile de făcut”.