Tu in centru
Află despre cele 5 butoane ale emoției și legătura lor cu succesul relațiilor tale

Află despre cele 5 butoane ale emoției și legătura lor cu succesul relațiilor tale

0 Comments 🕔16.apr. 2019

“Încă mai fugim de emoțiile grele și credem că dacă le băgăm sub preș vor dispărea.” Mi-a spus Cristina Oțel când am întrebat-o care este relația noastră, a oamenilor în general, cu emoțiile. Și sunt perfect de acord cu ea; fugim de ce nu ne place, ne ascundem de durere și o ocolim cât putem de mult; am face orice numai să nu simțim.

Doar că, atunci când refuzăm să simțim durerea și să rezolvăm problema care ne macină, suntem, într-un fel, anesteziați și contra altor emoții, găsindu-ne în situația de a nu mai simți aproape nimic, nu doar suferința. Ne închidem în noi, uneori fără să ne dăm seama, și ne depărtăm încet-încet de noi înșine și chiar de cei din jur. Pentru că, atunci când ești trist, frustrat, deprimat, nesigur, dominat de frică, incertitudine și încrâncenare, îi respingi pe cei din jurul tău, fie că vrei, fie că nu vrei.

Ne preocupă prea puțin înțelegerea emoțiilor

Ne e greu să le recunoaștem, să le punem nume, să le gestionăm. Am scris aici un articol plecând de la ideea “nu știu să spun ce simt”, căci am văzut câtă nevoie este de clarificare în acest spectru al emoțiilor, atât de necunoscut nouă, celor care nu am fost învățați să discutăm cu sinceritate despre toate emoțiile pe care le simțim.

Există niște butoane ale emoției, butoane “magice”, așa cum le numește Cristina Oțel, pe care ni le apasă diverși oameni în interacțiunile noastre. Butoanele pe care apasă colegii la serviciu, copilul acasă, soțul său soția, vecinii, un necunoscut care caută conflictul – butoane care declanșează anumite emoții.

Cum poți învăța despre cele 5 butoane ale emoției și succesul relațiilor?

Poți afla cum să îți identifici butoanele emoționale și, după ce le-ai identificat, cum să te raportezi la ele, ce să faci cu ele. Poți învăța despre creier, despre adevăratul său rol, despre parcursul pe care l-a avut de-a lungul dezvoltării omenirii, despre legătura dintre creier și emoții. Îți vei putea identifica acele butoane sensibile, vei descoperi cum să folosești în avantajul tău psihologia pozitivă pentru a-ți îmbunătăți relațiile și de câte interacțiuni pozitive ai nevoie pentru a contracara una negativă.

 

Sâmbătă, pe 20 aprilie 2019, Worksopul “Cele 5 butoane ale emoției și succesul relațiilor” este răspunsul pentru toate întrebările legate de emoții, de gestionarea lor, de depășirea stărilor neplăcute ce reies din interacțiunile cu anumiți oameni.

De relațiile cu ceilalți depinde calitatea vieții noastre. Desigur, banii sunt importanți, hobby-urile, concediile, profesia, sănătatea, familia – și ele contează mult, dar fără relații armonioase nimic nu este posibil.

Fără să știi cum să discuți cu managerii, colegii, copilul, partenerul de viață, familia extinsă, fără să știi cum să gestionezi emoțiile care pot deteriora o discuție, nu ai cum să ai o familie fericită, un loc de muncă la care să te duci cu drag, prieteni cu care să evadezi din rutină. Emoțiile sunt parte din noi. Nu le putem exclude, dar le putem înțelege, gestiona și valorifica spre binele nostru. Recomand cu drag acest workshop!

 

Cristina Oțel este trainer, coach și blogger. Are o experiență de peste 11 ani în Learning & Development, face coaching, design de training și workshop-uri de Life Design, Personal Branding, Public Speaking, Self & Time Management, Emotional Agility și Soulful Leadership. Este omul ideal care să ne vorbească despre impactul emoțiilor asupra vieții noastre personale și profesionale. Mai multe detalii găsești în prezentarea evenimentului, pe care, repet, ți-l recomand din toată inima!

Aboneaza-te la Newsletter

Nu sunt comentarii

0 comentarii!

Posteaza primul comentariu pentru acest post!

Scrie parerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sun marcate cu *

Am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole Similare

Îngrijorarea, această perlă falsă a rezolvării problemelor

Îngrijorarea, această perlă falsă a rezolvării problemelor 0

Îngrijorarea, această perlă falsă a rezolvării problemelor m-a vrăjit ani la rând cu suprafața ei

Tristețea nu dispare dacă o ignori

Tristețea nu dispare dacă o ignori 2

Tristețea a fost toată viața mea parte din viața mea. Dar am știut mereu ce

Cum este să ai noroc vs. să ai putere

Cum este să ai noroc vs. să ai putere 0

Într-o zi ca oricare alta, acum câțiva ani, cineva i-a urat unui bebeluș ”să fie

Ce trebuie să faci atunci când nu mai știi ce să faci?

Ce trebuie să faci atunci când nu mai știi ce să faci? 0

Ia să vedem, cine recunoaște întrebarea? A cui e? De unde? Indiciu: personaj dintr-un film Alt indiciu:

Cum m-am vindecat de amânare

Cum m-am vindecat de amânare 2

Am fost un procrastinator clasic. Obișnuiam să amân cam tot ce nu îmi plăcea să

Banner

Hai pe Facebook

Banner

Aboneaza-te la Newsletter

Abonează-te la NEWSLETTER și primești GRATUIT ghidul:

.

" Ce formă juridică se potrivește afacerii mele? "

  în care vei descoperi diferențele dintre SRL, PFA și II explicate de un expert contabil.

Te-ai abonat cu succes!