Tu in centru
Majoritatea SRL-D-urilor sunt infiintate de femei antreprenoare

Majoritatea SRL-D-urilor sunt infiintate de femei antreprenoare

0 Comments 🕔20.mai 2015

Majoritatea societatilor de tip SRL-D sunt infiintate de femei antreprenoare, insa ponderea acestora in totalul intreprinzatorilor din Romania este inca destul de redusa, cu toate ca este mai usor sa reusesti sa te impui in Romania ca femeie antreprenor decat in multe alte tari, potrivit datelor prezentate intr-o conferinta dedicata antreprenoriatului feminin.

Reprezentanta Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Romania (PTIR), Denisa Vlad, a afirmat ca 57% dintre societatile nou infiintate tip SRL-D au antreprenori femei, iar Laura Mihai, director CEC Bank, este de parere ca femeile trebuie sa se implice in antreprenoriat, cu atat mai mult cu cat actualul context economic este extrem de favorabil dezvoltarii afacerilor noi.

,,Ponderea antreprenorilor femei in totalul intreprinzatorilor din tara noastra este destul de redusa, de numai 37%. Femeile trebuie sa se implice in antreprenoriat, cu atat mai mult cu cat actualul context economic este extrem de favorabil dezvoltarii afacerilor noi. Bancile ofera, de asemenea, finantari la costuri bune pentru inceperea de afaceri’. A spus, cu aceasta ocazie, Laura Mihai, director in cadrul CEC Bank.

La Conferinta Antreprenoriatul feminin ,,Femeia la putere – o lume mai buna’, Andreea Paul, lector in cadrul ASE si prim-vicepresedinte PNL, a precizat ca antreprenoriatul feminin reprezinta cea mai buna varianta pentru curatarea si eficientizarea economiei romanesti. In plus, le-a indrumat pe femeile antreprenor prezente la conferinta sa accepte functii de ministru sau de conducere in cadrul companiilor de stat romanesti.

Pe de alta parte, reprezentantul Casei de Avocatura Gruia Dufaut considera ca in Romania este mai usor sa reusesti sa te impui ca femeie antreprenoare decat in multe alte tari. ,,A fi antreprenoare de succes inseamna a reusi. In Romania, este mai usor sa reusesti sa te impui ca femeie antreprenoare decat in multe alte tari. Mai usor si decat in Franta. Ca avocat de business, am inteles ca potentialul de dezvoltare se afla in tara noastra, nu in alte state. Femeile sunt mai motivate si de aceea, in echipa mea suntem numai femei. Nu am intampinat probleme de tipul discriminarilor de gen. De altfel, in Romania exista, de dinainte de 1990, o cultura a femeii la conducere fapt care se resimte inca’, a spus Dana Gruia Dufaut, managing partner in cadrul Casei de Avocatura Gruia Dufaut.

Ambasada SUA la Bucuresti a lansat, anul acesta, programul “Antreprenorul lunii”, care evidentiaza intreprinzatori ce valorifica ocazii unice intr-o multitudine de domenii, in diverse regiuni din Romania. ,,Guvernul SUA, prin Ambasada de la Bucuresti, se implica in sustinerea antreprenoriatului, considerandu-l esential pentru crearea de locuri de munca’, a spus Diana Bates, consilier economic in cadrul Ambasadei.

Nu in ultimul rand, ambasadorul Africii de Sud in Romania, Thenjiwe Ethel Mtintso, a indemnat femeile antreprenor sa isi foloseasca puterea pentru a schimba sistemul din interior, iar daca ele doresc ca societatea sa se transforme cu adevarat, atunci nu trebuie sa confunde egalitatea de gen cu patriarhatul.

Sursa: capital.ro

 

Like și Distribuie dacă ți-a plăcut:

Aboneaza-te la Newsletter

Nu sunt comentarii

0 comentarii!

Posteaza primul comentariu pentru acest post!

Scrie parerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sun marcate cu *

Am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole Similare

O toamna usor mohorata si un CONCURS ce aduce culoare

O toamna usor mohorata si un CONCURS ce aduce culoare 19

La mijloc de toamna, va invit la un concurs in care puteti castiga un colier

Webstock 2018 – inspiratie, networking, tendinte

Webstock 2018 – inspiratie, networking, tendinte 0

Acestea sunt cele 3 motive principale pentru care sa mergi la Webstock (si, de fapt,

Inchide zgomotul si deschide-ti gandurile

Inchide zgomotul si deschide-ti gandurile 0

Am conceput acest proiect cu gandul la femeile care se lasa pe sine ultimele; cele care

Ajutor! Cum fac sa scriu despre mine?

Ajutor! Cum fac sa scriu despre mine? 0

Imi este greu sa scriu despre mine. Am fost invitata sa scriu un articol despre

Femeia Independenta by Daniela Irimia – proiect de dezvoltare personala pentru femei

Femeia Independenta by Daniela Irimia – proiect de dezvoltare personala pentru femei 0

Mie imi place sa cred ca suntem pusi aici, pe planeta, pentru a ne ajuta

Pagina Facebook

Aboneaza-te la Newsletter

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner