Majoritatea SRL-D-urilor sunt infiintate de femei antreprenoare

Majoritatea societatilor de tip SRL-D sunt infiintate de femei antreprenoare, insa ponderea acestora in totalul intreprinzatorilor din Romania este inca destul de redusa, cu toate ca este mai usor sa reusesti sa te impui in Romania ca femeie antreprenor decat in multe alte tari, potrivit datelor prezentate intr-o conferinta dedicata antreprenoriatului feminin.

Reprezentanta Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Romania (PTIR), Denisa Vlad, a afirmat ca 57% dintre societatile nou infiintate tip SRL-D au antreprenori femei, iar Laura Mihai, director CEC Bank, este de parere ca femeile trebuie sa se implice in antreprenoriat, cu atat mai mult cu cat actualul context economic este extrem de favorabil dezvoltarii afacerilor noi.

,,Ponderea antreprenorilor femei in totalul intreprinzatorilor din tara noastra este destul de redusa, de numai 37%. Femeile trebuie sa se implice in antreprenoriat, cu atat mai mult cu cat actualul context economic este extrem de favorabil dezvoltarii afacerilor noi. Bancile ofera, de asemenea, finantari la costuri bune pentru inceperea de afaceri’. A spus, cu aceasta ocazie, Laura Mihai, director in cadrul CEC Bank.

La Conferinta Antreprenoriatul feminin ,,Femeia la putere – o lume mai buna’, Andreea Paul, lector in cadrul ASE si prim-vicepresedinte PNL, a precizat ca antreprenoriatul feminin reprezinta cea mai buna varianta pentru curatarea si eficientizarea economiei romanesti. In plus, le-a indrumat pe femeile antreprenor prezente la conferinta sa accepte functii de ministru sau de conducere in cadrul companiilor de stat romanesti.

Pe de alta parte, reprezentantul Casei de Avocatura Gruia Dufaut considera ca in Romania este mai usor sa reusesti sa te impui ca femeie antreprenoare decat in multe alte tari. ,,A fi antreprenoare de succes inseamna a reusi. In Romania, este mai usor sa reusesti sa te impui ca femeie antreprenoare decat in multe alte tari. Mai usor si decat in Franta. Ca avocat de business, am inteles ca potentialul de dezvoltare se afla in tara noastra, nu in alte state. Femeile sunt mai motivate si de aceea, in echipa mea suntem numai femei. Nu am intampinat probleme de tipul discriminarilor de gen. De altfel, in Romania exista, de dinainte de 1990, o cultura a femeii la conducere fapt care se resimte inca’, a spus Dana Gruia Dufaut, managing partner in cadrul Casei de Avocatura Gruia Dufaut.

Ambasada SUA la Bucuresti a lansat, anul acesta, programul „Antreprenorul lunii”, care evidentiaza intreprinzatori ce valorifica ocazii unice intr-o multitudine de domenii, in diverse regiuni din Romania. ,,Guvernul SUA, prin Ambasada de la Bucuresti, se implica in sustinerea antreprenoriatului, considerandu-l esential pentru crearea de locuri de munca’, a spus Diana Bates, consilier economic in cadrul Ambasadei.

Nu in ultimul rand, ambasadorul Africii de Sud in Romania, Thenjiwe Ethel Mtintso, a indemnat femeile antreprenor sa isi foloseasca puterea pentru a schimba sistemul din interior, iar daca ele doresc ca societatea sa se transforme cu adevarat, atunci nu trebuie sa confunde egalitatea de gen cu patriarhatul.

Sursa: capital.ro

 

(Visited 3 times, 1 visits today)
Ofera, te rog, Like & Share daca ti-a placut articolul.
fb-share-icon0
Tweet 20
Written by
Adela Ionita

Salut! Sunt Adela Ioniță și sunt *Productivity Coach pentru vieți împlinite*, ceea ce înseamnă că ajut oamenii să oprească *procrastinarea* și să trăiască viața la timp.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *