Despre copii și ce le va rămâne după 1 iunie

Pe 1 iunie este ziua lor, a copiilor noștri, și mă simt mai mult decât recunoscătoare că am două omulețe cărora să le spun “La mulți ani!”. Ele sunt foarte fericite că există Ziua Copilului și că pot face tot ce vor ele: “Să mergem în paaarc, să ne jucăm muuult, să mâncăm ceva buuun, să stăm impreuuună… Putem să facem TOT ce vrem noi!” Iar ele asta vor să facă: să se joace cu noi, părinții lor.

Nu-i așa că nu cer mult copiii noștri? Vor doar iubire și atenție, vor acceptare și pupici – mulți pupici. Să râdem mult, să ne jucăm și să ne ținem în brațe. Ce cadouri mai frumoase, mai pline de sens și mai ușor de obținut există în toate magazinele adunate la un loc? Dacă sunt iubiți și acceptați, copiii primesc apoi cu drag orice cadou le-am oferi, mare, scump, ieftin sau mic de tot. Pentru că, orice ar primi, dacă pot împărți cu noi, pentru ei este destul. Dacă ochii noștri se umplu cu lacrimi numai când ne uităm la ei și le recunoaștem minunăția din ei, nu le mai trebuie nimic.

De 1 iunie să îi iubim mult! Să îi pupăcim, îmbrățișăm și gâdilăm până nu mai putem de râs nici noi, nici ei. Acolo e fericirea! Acolo sunt clipele care vor rămâne cu ei toată viața lor, chiar dacă nu își vor aminti strict că la 4 ani mami i-a gâdilat până au căzut pe jos de ras. Poate vor uita asta dar nu vor uita niciodată ce înseamnă să fie iubiți, să aibă lângă ei oameni care îi acceptă așa cum sunt, care îi consideră suficienți, grozavi și demni de respect.

Așa ajung adulți echilibrați și fericiți – primind iubire necondiționată de la oamenii care sunt dumnezeu pentru ei: mami și tati.

Ai văzut cât de repede crește mânuța copilului tău în mâna ta? Ai simțit că, de fiecare dată când îl iei de mână, palma ta se umple? Crește… și n-o se oprească niciodată. Fă să conteze fiecare zi cu el! Lasă-l să fie copil, să țipe și să cânte pe stradă, să danseze în restaurant și să sară în bălți.

 

1 iunie, Ziua Copilului și prima zi de vară. Fiți împreună și sărbătoriți-vă cu multă, multă bucurie!

(Visited 6 times, 1 visits today)
Ofera, te rog, Like & Share daca ti-a placut articolul.
fb-share-icon0
Tweet 20
Written by
Adela Ionita

Salut! Sunt Adela Ioniță și sunt *Productivity Coach pentru vieți împlinite*, ceea ce înseamnă că ajut oamenii să oprească *procrastinarea* și să trăiască viața la timp.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *