Tu in centru
Cum pot învăța copiii programare fără laptop sau tabletă?

Cum pot învăța copiii programare fără laptop sau tabletă?

0 Comments 🕔28.aug. 2019

M-am mai lăudat eu aici, la mine pe blog (că doar aici pot să zic de toate), că sunt o mamă căreia îi place să se joace cu fetele sale. “Cu ce ne jucăm”, întrebi? Cu tot ce prindem; jucării sunt prin casă, dar de prea puține ori ne-am jucat cu ele conform menirii proprii. Imposibil să nu schimbăm noi vreo regulă, să îngreunăm situația, să o simplificăm, ignorăm sau transformăm complet. Plus că, tot ce e prin casă poate fi o jucărie, dacă ești suficient de copil în sinea ta :).

Fetele noastre se joacă în special cu chestii de fete sau jocuri neutre. Eu prefer jocuri neutre și chestii pentru băieți. Oh, well… mai fac și balet când e cazul să fim trei lebede prin casă, deci sunt ok. Cred.

Din moment ce ne intersectăm la jocurile neutre, să le spunem, când ne jucăm toate trei sau toți patru, alegem ceva universal. Avem câteva jocuri de familie sau de echipă și văd că tot acumulăm…  Juland.ro a mai venit cu o idee, că doar nu aveam destule jocuri deștepte de la ei! Acum au adus și niște roboți de nu zici că-s roboți… uite aici:

O biluță la care te uiți cruciș mai întâi – cum să fie asta robot? – apoi te prinzi că poate să facă lucruri foarte smart. Programarea este cuvântul cheie! Programarea! Ce e tare de tot la roboții Ozobot (că așa îi cheamă) e faptul că programarea se face cu marker-ul pe foaie, nu pe laptop sau tabletă (decât dacă vrei opțiunea asta. Dar poți să nu vrei. 🙂 ) . Tare, nu? copiii pot învăța despre asta și fără să privească un monitor.  

Dat fiind că nu lucrează pe laptop, copiii își dezvoltă și mai mult latura creativă, lucrând cu mâinile, cu diverse culori, trasând linii și organizând trasee.

De ce trasee, mă întrebi? Pentru că jocul e așa: copilul desenează anumite traiectorii pe hârtie, iar Ozobot trebuie să le urmeze (senzorii de mișcare îl ajută să vadă pe unde merge). Traseele nu se fac oricum, ci conform unor reguli “de programare”, astfel încât jocul să aibă și multă logică, pe lângă distracția asociată. Roboțelul știe să recunoască formele, culorile, capătul traseului sau modificările acestuia. E chiar deștept!

Dat fiind că Ozobot trebuie să poată merge pe unde copilul îl ghidează, “programatorul” mic e musai să știe ce și cum să facă, astfel încât roboțelul să înțeleagă pe unde să se deplaseze și să nu dea erori. Excelent exercițiu pentru antrenat o minte întreagă!

Ozobot e super cool, asta e sigur! Există două varinate ale sale: Ozobot Bit și Ozobot Evo, cu ceva diferențe între ele, pe care te las să le descoperi în descrieri. Ozobot-ii sunt folosiți în ateliere de robotică, au primit premii în concursurile de jocuri inteligente și, din 2012 de când au fost lansați, se bucură de titulatura de “jucării ale viitorului”.

 

Pe 7 septembrie, Itzi Bitzi organizeză un eveniment tare simpatic Back to school, în care Juland.ro si roboții Ozobot sunt invitați de seamă. 🙂 Neapărat să mergeți să-i vedeți, cu tot cu copii și, până atunci, faceți cunoștință pe site.

Aboneaza-te la Newsletter

Nu sunt comentarii

0 comentarii!

Posteaza primul comentariu pentru acest post!

Scrie parerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sun marcate cu *

Am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole Similare

Îngrijorarea, această perlă falsă a rezolvării problemelor

Îngrijorarea, această perlă falsă a rezolvării problemelor 0

Îngrijorarea, această perlă falsă a rezolvării problemelor m-a vrăjit ani la rând cu suprafața ei

Tristețea nu dispare dacă o ignori

Tristețea nu dispare dacă o ignori 2

Tristețea a fost toată viața mea parte din viața mea. Dar am știut mereu ce

Cum este să ai noroc vs. să ai putere

Cum este să ai noroc vs. să ai putere 0

Într-o zi ca oricare alta, acum câțiva ani, cineva i-a urat unui bebeluș ”să fie

Ce trebuie să faci atunci când nu mai știi ce să faci?

Ce trebuie să faci atunci când nu mai știi ce să faci? 0

Ia să vedem, cine recunoaște întrebarea? A cui e? De unde? Indiciu: personaj dintr-un film Alt indiciu:

Cum m-am vindecat de amânare

Cum m-am vindecat de amânare 2

Am fost un procrastinator clasic. Obișnuiam să amân cam tot ce nu îmi plăcea să

Banner

Hai pe Facebook

Banner

Aboneaza-te la Newsletter

Abonează-te la NEWSLETTER și primești GRATUIT ghidul:

.

" Ce formă juridică se potrivește afacerii mele? "

  în care vei descoperi diferențele dintre SRL, PFA și II explicate de un expert contabil.

Te-ai abonat cu succes!