Claudia Mădălina Jercan și Atelierul rochiilor de poveste: Clamiss Design

Am cunoscut-o pe Claudia Mădălina Jercan la o întâlnire de mămici antreprenoare. M-a impresionat prin prezența ei delicată și puternică în același timp (știi că există oameni care par fragili dar sunt tari ca o stancă și puternici cât zece la un loc); apoi am început să vorbim și să povestească despre ea și mi-a plăcut atât de mult, încât am simțit că noi două vom mai interacționa cumva, cândva.

Acum, ne întâlnim frecvent la atelierele la care participăm împreună. Sunt tare mândră să îi găzduiesc povestea aici și să o pot face cunoscută tuturor celor care sunt mereu aproape de afacerile oamenilor talentați și muncitori.

Așează-te comod; urmează un intrviu frumos, presărat cu haine pe care sigur le vrei în dulap :).

 

Cine ești și cum te-ai descrie în câteva fraze?

Sunt Claudia Mădălina Jercan, mamă, soție și antreprenor la început de drum. Sunt o fire energică și creativă și am fost atrasă din copilărie de tot ce ține de handmade și, în special, de îmbrăcăminte.

Ție îți place mult să spui povești așa că, spune-mi, te rog, cum s-a născut businessul tău? Cum ai descoperit pasiunea, ce lucrai înainte și cum ai renunțat la acel job?

Înainte de povestea bussinesului trebuie să-ți spun o istorioară care s-a petrecut acum mulți ani și care a marcat începutul carierei mele.

Este vorba despre primul articol lucrat de mine. Aveam vreo 13 – 14 ani când, profitând de faptul că eram singură acasă, am tăiat un material alb și am făcut o fustiță scurtă, bine ajustată pe corp, de care am fost tare mândră.

Trebuie să spun că eu, în copilărie, tot timpul croiam ceva pe furiș: am tăiat perdeaua, am tăiat cravata tatălui meu, materiale, tot ce prindeam. Bineînțeles că toată familia a fost mirată cum am făcut eu acea fustiță, mai ales că mama nu m-a încurajat niciodată spre acest domeniu. Recunosc, m-a ajutat faptul că mama mea avea un atelier de croitorie deci, cumva, am avut la îndemână toate uneltele necesare că să duc la capăt „creația”.

Acesta a fost un punctul meu de pornire; mi-am demonstrat mie că pot și am crezut că, dacă pot face haine pentru mine, pot face și pentru alții.

Apoi, legat de activitatea desfășurată înainte a avea atelierul, am lucrat mulți ani ca maistru tehnolog în domeniul confecțiilor de damă și o perioadă mai scurtă în vânzări.

Bineînțeles că mulți ani mi-am dorit un atelier al meu, unde să dau frâu liber creației, astfel că, atunci când am renunțat la serviciu, știam deja ce urma să fac. Un atelier îmi doream, un atelier a și venit.

A venit, e al tău și creezi acolo tot felul de minunății! Ce găsim la Clamiss Design? Ce fel de haine, pentru ce tip de clienți?

În atelier realizez rochii de ocazie pentru toate vârstele, seturi mamă-fiică și costumații de scenă pentru copii (balet, dans, serbări cu tematică).

Clienții mei își doresc modele diferite de ceea ce pot găsi în magazine; modele unicat sau poate unele pe care le-au văzut undeva și vor ceva similar, iar copiii sunt foarte hotărâți când vine vorba de personajul pe care și-l doresc pe costumul de sfârșit de an.

Lucrez produse personalizate, cu accesorii aplicate manual, dantelă decupată, paiete, ștrasuri. Rochiile sunt croite și ajustate astfel încât să arate perfect și personalizate în funcție de preferință.

În spatele a ceea ce fac stă foarte multă muncă, începând de la alegerea materialului, a culorilor, până la conceperea produsului. Știu să gândesc din punctul de vedere al clientului, să fac nu ceea ce aș purta eu, ci ceea ce i-ar place acestuia.

Ce materiale folosești? Ce preferă clienții tăi?

Penrtru rochiile de scenă folosesc tafta, catifea, dantelă și multe tipuri de accesorii. Toate sunt dublate cu bumbac 100% pe interior. Rochiile de seară se fac din materiale preferate de clienți.

Lucrând de atâția ani, eu îmi cunosc abilitățile, îmi cunosc produsele și am încredere în ele.

Am satisfacția că mulți  dintre clienți au rămas fideli și se întorc ori de câte ori au nevoie. Pentru mine contează enorm.

Personal, tu ce preferi: hainele colorate sau pe cele mai simple? Hainele clasice sau schimbările modei?

Eu personal prefer hainele clasice dar sunt foarte deschisă la schimbările modei.

Cum definești tu eleganța?

Deși fac haine, nu cred că haina îl face pe om. Eleganța vine de undeva din interior. Stilul vestimentar ne arată gusturile unei persoane, starea de spirit, dar eleganța e mult mai mult. Ori o ai înnăscută, ori trebuie să lucrezi mult ca să o dobândești. O femeie elegantă va fi mereu „bine îmbrăcată ” indiferent că merge la teatru sau la piață.

Care este cea mai mare provocare în antreprenoriat pentru tine?

Cea mai mare provocare 🙂 a fost să deschid atelierul. Deși știam că asta trebuie să fac, procesul nu a fost unul ușor. Am luat decizia împreună cu soțul meu care m-a ajutat foarte mult și mă sprijină întotdeauna, iar aceste aspecte au contribuit mult la facilitarea startului meu.

Apoi, este dificil ca un singur om să se ocupe de producție, lucrul cu clienții, promovare și tot ce mai intervine zilnic așa că, uneori, apelez tot la ajutorul meu de încredere: soțul meu care mă ajută de fiecare dată. 

Acum, mă așteaptă provocări noi: îmi doresc să mă profilez pe tutu-uri de balet – este un vis la care lucrez.

În ce măsură contează sprijinul familiei atunci când faci acest pas?

Sprijinul familiei contează foarte mult, pe toate planurile, și moral, și financiar. Am avut nevoie de sprijin tot timpul, iar soțul meu este aproape de 28 de ani :). În general, sunt o femeie puternică și mă descurc; nu îmi plac obstacolele și insist să le depășesc, dar suntem oameni și toți avem nevoie de ajutor uneori. Știi cum se spune: ”Și când nu mai pot, mai pot puțin”.

Acum că s-au aranjat atâtea și ești într-o perioadă bună, cu ce gânduri te trezești dimineața?

Cu ce gânduri mă trezesc dimineața? Hai să-ți spun cu ce gânduri mă culc seara :). Am uitat să-ți spun că eu nu desenez; toate rochiile mele sunt schițate în gând și apoi puse în practică.

Seara reflectez la un anume model și până dimineața se conturează bine ceea ce trebuie să iasă. Eu fac totul în mintea mea, fără să desenez vreum model, vreo idee.

În fiecare dimineață mulțumesc lui Dumnezeu pentru toate lucrurile bune din viața mea.

Ce crezi că ar ajuta pentru ca oamenii să se simtă mai bine în fiecare zi, să scadă nivelul de stres și de îngrijorare?

Cred că, făcând ceea ce le place, oamenii se vor simți mai bine, iar în legătură cu stresul și îngrijorarea, multe dintre ele sunt doar în mintea noastră. Trebuie doar să știm să le gestionăm :). Nu e ușor, știu, dar învățăm în timp. Treptat, ne dăm seama că nu totul este la fel de grav, că mai e și mâine o zi, că unele lucruri nu depind de noi.

Cum am putea să ne schimbăm starea de spirit? Să ne aducem mai multă bună dispoziție?

Cum putem schimba starea de spirit? Recomand tuturor cărțile doamnei Niculina Gheorghiță (psiholog, clinician). Veți găsi pasaje întregi în care explică cum îți poți schimba starea de spirit în 7 secunde. E fantastic, e minunat. Recomand cu drag.

Care sunt aspectele care te bucură cel mai mult de când ai afacerea ta?

Unul dintre aspecte este ca ma simt eu împlinită si imi place ceea ce fac; acest lucru conteaza foarte mult pentru mine; astfel as putea defini multumirea “personala”, sa-i spun asa.

Apoi, cea mai mare satisfactie din toate punctele de vedere este sa imi vad clientii mulțumiti. Si sunt, chiar sunt multumiti – li se vede in ochi, chiar inainte sa se exprime in cuvinte. Copiii, cei mai sinceri clienti ai mei, sunt grozavi si sunt extrem de simpatici; ei cand se bucura, se bucura! “Ador sa vad copii fericiti!” spun mereu când lucrez pentru cei mici.

Dacă o fetiță se simte pe scenă „prințesă” în rochița creată de mine, sunt fericită până la cer și nu mai contează nimic altceva.

Claudia Mădălina Jercan

Clamiss Design

Facebook: https://www.facebook.com/ClamissDesign/

Telefon: 0762 318 681

Ofera, te rog, Like & Share daca ti-a placut articolul.
fb-share-icon0
Tweet 20
Written by
Adela Ionita

Salut! Sunt Adela Ioniță și sunt *Productivity Coach pentru vieți împlinite*, ceea ce înseamnă că ajut oamenii să oprească *procrastinarea* și să trăiască viața la timp.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.