Cauti un after school potrivit pentru copilul tau? Incepe cu Young Academics

Am vorbit din nou cu Raluca Purcarea despre proiectul sau de suflet, devenit astazi un after school prietenos, ce le inspira confort si siguranta copiilor care isi petrec aici dupa-amiezile din zilele de scoala.

Am aflat de la Raluca Purcarea ce este bine sa stie parintii cand cauta un after school pentru copiii lor si, de asemenea, ce ofera Young Academics pentru ca intreaga familie sa fie bin (copiii fericiti si concentrati pe invatare si joaca, iar parintii linistiti ca cei mici sunt in siguranta).

 

Data trecuta cand am vorbit, Young Academics se contura frumos si astepta sa se concretizeze intr-un nou after school. Ce vesti ai acum pentru noi?

Young Academics s-a conturat rapid intr-un centru educational perfect functional, cu personal pregatit, colaboratori diversi pentru o paleta larga de activitati creative, un orar foarte atent structurat si un numar mare de copii inscrisi.

Am primit primii copii in data de 2 iulie, pornind cu un program de summer school, care a inclus activitati educative diverse, punand laolalta cursuri de engleza, sah, cursuri de inginerie robotica, recapitulare pentru scoala si activitati arts&crafts (pictura, decupaj, quilling, ikebana, etc.).

Toate acestea au fost insotite si de momente foarte distractive in care copiii si-au facut propria scena de teatru, au avut costume populare din hartie si masti de carnaval, au participat la karaoke, la un concurs de fotografie si la unul de dans.

Am pregatit apoi inceputul scolii; la noi in after intreaga echipa este implicata in planificarea noilor orare, repartizarea cadrelor didactice pe fiecare clasa, stabilirea orarelor de transport si ingrijirea copiilor care vor fi sub atenta noastra indrumare pe tot parcursul anului educational.

 

Anticipam de atunci ca va fi un after school de exceptie; cu ce ii asteapta pe copii? Ce activitati sunt, care este programul, cum sunt organizate clasele, ce materiale au la dispozitie

Programele noastre sunt gandite sa acopere atat pregatirea temelor si a aprofundarii cunostiintelor prin efectuarea fiselor suplimentare, cat si prin a oferi fiecarui copil posibilitatea sa-si cultive interesul catre alte arii precum programarea software (domeniul IT), sah, limbi straine, robotica, teatru, pictura sau educatie muzicala. Una dintre salile centrului nostru este dotata cu instrumente muzicale, unde copiii pot lua lectii de pian, chitara sau canto.

Latura emotionala a copilului este si ea atent urmarita prin cursul de dezvoltare emotionala in care, sub atenta observatie a psihologului Adriana Mitu, se pot identifica probleme de adaptare sau anumite probleme emotionale.

Toate aceste activitati se vor desfasura in intervalul orar 12-18:30, timp in care copilul vine de la scoala, se relaxeaza, isi serveste pranzul, isi face temele si parcurge programul de optionale incluse sau la alegere.

Cladirea noastra dispune de sapte sali, dintre care: patru sunt amenajate pentru efectuarea temelor, o camera pentru relaxare, joaca, cluburi de citit sau de limbi straine, un studio muzical si o sala pentru activitati creative arts&crafts. Si cum nu am uitat nici de importanta jocului in aer liber, dispunem si de o curte generoasa, vesel amenajata si un atelier de vara.

Pentru ca traim in era tehnologiei si putem opta pentru metode de invatare moderne, am dotat centrul cu una dintre cele mai performante table interactive si video proiector, ocazie foarte buna sa invatam si altfel.

Dispunem de o biblioteca generoasa, dotata cu carti din literatura romana si internationala, materiale didactice pentru limba engleza pentru nivele diferite si, cum ne place noua sa numim – Lego World, care inseamna de fapt ca punem la dispozitia copiilor acces nelimitat la aceasta lume magica a pieselor Lego. Stim cu totii cat sunt de bune pentru dezvoltarea creativitatii si a logicii.

 

Cadrele didactice sunt, poate, cele mai importante in decizia parintilor cand aleg un after school pentru copilul lor. Cum sunt acesta la Young Academics?

Personalul este definitoriu in orice afacere, nu doar in domeniul educational. Pentru a putea face performanta trebuie sa ai alaturi de tine oameni competenti si care sa iubeasca ceea ce fac. Ne alegem foarte atent personalul. Toti profesorii nostri sunt absolventi de facultati cu profil, iubesc sa lucreze cu copiii, dau dovada de rabdare, blandete si mult calm.

Asa cum am evidentiat si mai sus, un centru de after school insumeaza mai mult decat programul de teme, deci in decizia parintilor de a alege un after school potrivit intra mai multe aspecte pe langa cadrele didactice.

Timpul petrecut de copil in after school ajunge la sase ore in fiecare zi asa ca, pe langa calitatea profesionala a corpului didactic, este vorba si de spatiul in sine, care trebuie sa transmita ceva, sa fie prietenos, frumos amenajat, sa transmita copilului sentimentul de confort si siguranta. Salile de clasa din scolile romanesti sunt reci si usor austere, asa ca atunci cand copilul intra in after school el trebuie sa descopere o lume a copilariei si a jocului.

Revenind la ce influenteaza decizia unui parinte in a alege after schoolul potrivit, sunt clar prioritati diferite pentru fiecare. Totusi, din ce am observat, oricare dintre aspectele enumerate mai sus cantareste in luarea unei decizii de inscriere.

 

Un alt subiect delicat este cel legat de alimentatie – atat de rar se gasesc locurile cu mancare sanatoasa. Cum e aici?

Fiind mamica de trei copii si genul de mamica ce pleca in vacanta cu aparatul de fiert si pasat legumele, doar pentru a-i respecta copilului un plan de alimentatie sanatos, momentul stabilirii meniului de masa a fost extrem de important.

Cu toate ca am ales varianta de a apela la o firma de catering, dupa multe research-uri pe piata, am ales o firma de care sunt foarte incantata, care isi pregateste meniul cu un medic nutrionist, servesc preparate cu carne de vita si peste, iar o zi pe saptamana doar meniu de legume. Am ales ca mancarea sa fie adusa nu in casserole, ci in oale speciale care tin mancarea la cald, nefiind nevoiti sa supunem preparatele la reincalzire.

Chiar au trecut si niste probe mai delicate pe parcursul acestei veri, intrucat am avut copii cu anumite intolerante si acestora le-au fost pregatite meniuri speciale.

 

Copiii au nevoie si de odihna pe durata zilei. Cum este ea integrata in programul zilnic?

Va spun din experienta ce greu este pentru un copilas de 6 ani obisnuit cu un program mai lejer cum este cel din gradinita, sa treaca la rigurosul orar de scoala. Trezitul foarte devreme, cele patru ore petrecute in banca, stresul unui colectiv nou de colegi si profesori ii cauzeaza foarte multa oboseala noului scolar.

De aceea, la noi in after school copilasii din grupa pregatitoare vor dormi la pranz, sau cel putin vor avea posbilitatea sa se relaxeze o ora. Clasa lor este dotata cu patuturi stivuibile exact cum aveau la gradinita, inlcusiv mobilierul este ca cel de gradi, tocmai pentru a le face o tranzitie usoara. Ganditi-va ca ei, dupa ce petrec patru ore la scoala ,treziti probabil pe la 6:30, vin in after school unde mai stau inca sase ore. Nu este deloc usor, si atunci acest spatiu trebuie sa le fie familiar.

 

Cum se face comunicarea cu parintii?

In acest domeniu, poate mai mult decat in altele, comunicarea este cea mai importanta, pentru ca aici este vorba de copiii pe care parintii ii lasa in grija noastra. Fiind parinte stiu si eu cat de important este sa stiu ce face copilul meu si sa fiu mereu bine informata asupra rezultatelor lui.

De aceea, inca de cand am deschis portile si am pornit programul de summer school, fiecare parinte a fost inscris in grupul de whatsapp si stia in fiecare zi ce activitati are copilul lui, daca s-a simtit bine in excursiile pe care le-am organizat, inclusiv atunci cand le era servita mancarica daca au mancat tot.

Toate aceste informari erau insotite si de poze ale copiilor. A fost o ocazie buna si pentru parinti de a-si salva poze foarte frumoase cu copilasii lor implicati in tot felul de activitati.

Acum, odata cu inceperea anului scolar si a programului de after school, vom merge tot pe acelasi sistem de informare, doar ca de aceasta data vom avea mai multe grupuri, fiecare clasa cu al ei. Si pentru noi este o modalitate mai facila de a transmite parintilor  anumite informatii.

O alta forma de comunicare este cea a emailului, aceasta este un pic mai generala si mai formala, fiind adresata informatiilor legate de meniu, activitati comune, sedinte cu parintii.

Am planificat ca la finalul fiecarei saptamani copilul sa plece acasa cu un dosarel in care parintele poate vedea rezultatul activitatii de peste o saptamana, fie ca este vorba de fise de lucru la matematica sau romana, fie o plansa frumos colorata de la activitatile de tip arts&crafts.

 

Cum am putea pregati copilul care urmeaza sa se inscrie la un after school. Ce ii spunem? Cum ii prezentam acest loc incat sa vrea sa mearga acolo dupa scoala?

Comunicarea si sinceritatea sunt doua valori care trebuie sa stea la baza oricarei relatii parinte-copil. Orice decizie sa se ia impreuna, evident dupa ce copilului i s-au prezentat motivele pentru care el trebuie sa-si petreaca orele de scoala la un after school.

In primul rand, atunci cand mergi sa vezi un after school, fa-o alaturi de copilul tau si priveste-i reactiile. Poate la inceput va spune clar nu, dar roaga-l sa-ti spuna doua lucruri care i-au placut acolo si doua care nu i-au placut. Emotiile pe care le transmite poate sa-ti dea si tie de gandit ca parinte.

In centrul nostru educational poti sa-ti aduci copilul o zi pentru a vedea cum se acomodeaza si ulterior poti decide pentru inscriere.

Poti observa ce inclinatii are, poate ii place sa se joace cu Lego, si atunci ii spui ca in acel after school va urma saptamanal un curs de robotica cu piese Lego. Sau ii place sa citeasca si atunci ii povestesti despre clubul de literature. Sau este talentat la desen si ii spui ce frumos va fi la orele de pictura cand isi va putea lasa frau imaginatiei sa creeze cele mai frumoase planse.

Trebuie sa-i prezinti after-ul ca pe o locatie unde el in primul rand se joaca, isi face noi prieteni, nu ca un loc in care obligativitatea temelor este cea mai importanta. Sa fim seriosi, nu stiu copil care sa zica, abia astept sa-mi fac cele doua ore de teme.

Cu multa rabdare si atentie din partea parintilor, experienta avuta intr-un after school de calitate poate fi una care sa-i creeze amintiri frumoase din perioada scolara. Dar nu uitati, dragi parinti, invatati mereu sa va ascultati copilul, nu uitati de latura lui emotionala, observati daca comportamentul lui s-a schimbat si luati masuri in timp util. Orice experienta traumatizanta isi va pune accentul pe viitorul lui ca si adult.

 

Alegeti cu grija locul unde copilul dvs isi petrece orele de dupa scoala!

Young Academics – Building the future

Adresa: Str. Aviator Maior Ștefan Sănătescu nr. 5, sect 1, București 

Telefon:
0755 278 568
0755 095 974

Email: contact@youngacademics.ro

Web: www.youngacademics.ro

Ofera, te rog, Like & Share daca ti-a placut articolul.
fb-share-icon0
Tweet 20
Written by
Adela Ionita

Salut! Sunt Adela Ioniță și sunt *Productivity Coach pentru vieți împlinite*, ceea ce înseamnă că ajut oamenii să oprească *procrastinarea* și să trăiască viața la timp.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.