Când te lași învăluită în vraja jucăriilor, creezi un business frumos ca un vis

Alexandra-Nicoleta Stan este o mămică antreprenor care și-a găsit împlinirea profesională în lumea jucăriilor. Cât de frumos poate fi să rămâi pe tărâmul grozav al jocului și al copilăriei, chiar și la vârsta adultă! Ne pierdem, din păcate, spiritul creativ și bucuria de a ne juca liberi, ca atunci când eram copii. Maturizarea are efectul acesta uneori, așa că mă bucur când întâlnesc părinți care știu să se joace în continuare și, mai mult, inspiră și pe alții să facă la fel.

Alexandra este o fire veselă, altruistă, spontană și tot timpul energică; reușește să facă o poveste din orice și prezintă totul cu bucurie. Chiar și vârsta și-o spune în mod original: “mă mândresc cu cele 30 de revoluții ale Pământului în jurul Soarelui pe care le am deja efectuate. Glumesc! Am 30 de ani și mai profit până în Decembrie.”

Mi-a plăcut să stăm de vorbă. Vă las povestea ei și a afacerii sale vrăjite:

Cum a venit ideea lansării unui magazin de jucării? Este un domeniu pe cât de frumos, pe atât de solicitant.

Da, este cu adevărat frumos! Să ai la îndemână atâtea jocuri, să fii înconjurată, practic, de “bucurie”, este minunat. Starea de bine mi se intensifică în fiecare zi.

Dacă mă întorc puțin în urmă, să rememorez cum am ajuns aici, aș spune că încă din timpul liceului am lucrat în vânzări și am descoperit că acest domeniu mă împlinește și îmi aduce multe satisfacții pe plan personal și profesional. Îmi place să comunic deschis cu clienții, să îi ascult și să le identific nevoile pentru ca, la final, aceștia să primească exact serviciile sau produsele care le fac trebuință.

Am absolvit Facultatea de Psihologie la Univeristatea Titu Maiorescu, facultate pe care am urmat-o pentru dezvoltare personală, și nu pentru a profesa.

Povestea noastră de antreprenoriat a început odată cu mirajul jocurilor și al jucăriilor care ne-a cuprins și pe noi atunci când în viața noastră a apărut cel mai tânăr și mai pus pe joacă membru al familiei. Așa că am pornit cu pași voioși în lumea minunată a jucăriilor!

Și așa a apărut vrajajucariilor.com. Cum ați ales ce tipuri de jucării veți vinde? De ce aceastea și nu altele?

Posibilitățile pe care ni le oferea piața erau absolut copleșitoare: de la jucării foarte ieftine, la jucării extrem de scumpe și sofisticate. Noi eram atunci și antreprenori, și părinți începători, așa că am început să testăm ce am fi vrut să oferim copilului nostru.

Dorința noastră a fost aceea de a-i veni în ajutor prin oferirea celor mai plăcute mijloace cu ajutorul cărora să își dezvolte abilitățile specifice vârstei, în joacă. Am ales o varietate mare de jucării, ne-am jucat împreună, am văzut care era potențialul fiecărui joc și ce reacții avea cel mic.

Apoi ne-am uitat la durabilitate, la calitatea materialelor, la gradul lor de siguranță. Copilul era încântat, noi ne descoperam latura creativă și așa am constatat că ne pricepem de minune și, mai ales, că ne place în mod deosebit!

Dacă un părinte te-ar întreba care sunt jocurile tale preferate, ce i-ai răspunde?

Cele mai dragi jucării îmi sunt cele din lemn. Dacă ar fi să enumăr câteva, pe primul loc ar fi Bancurile de lucru, pentru că dezvoltă multiple aptitudini ale copilului. În timp ce acesta se joacă, se concentrează intens pe ceea ce are de făcut, încât transpune joaca în realitate.

Bucătăriile din lemn se numără, de asemenea, printre preferatele mele. Noi le recomandăm și pentru fetițe, și pentru băieței pentru că încurajăm părinții să le prezinte celor mici toate genurile de jucării, mai ales pe cele care îi ajută să devină apoi adulți autonomi, responsabili, echilibrați. Bucătăriile din lemn sunt indicate pentru dezvoltarea jocului de rol, pentru imitarea obiceiurilor bune ale părinților și conștientizarea sarcinilor vieții de adult. Pe lângă acestea, copiilor le place la nebunie să inventeze rețete și să le ofere părinților preparate delicioase gătite de ei. Acesta este și un exercițiu pentru creșterea încrederii în sine.

Sunt cu adevărat magice și Jucăriile de tip sortator pentru că dezvoltă abilități de prindere și mânuire, învățarea culorilor, formelor geometrice și multe altele. Aceste jucării sunt potrivite până la vârste mai mari, chiar dacă ele sunt adresate, cu precădere bebelușilor. Copiii mai mari le vor găsi alte întrebuințări, vor inventa jocuri noi, le vor combina cu alte jucării, punându-și imaginația la încercare.

Acestea sunt doar câteva jocuri din vasta colecție pe care o oferim tuturor celor ce ne “calcă pragul” online.

Aveți planuri să vă găsiți și un loc “offline”?

Ne gândim la această posibiliate, dar încă nu a venit momentul.

Pare că ai ales afacerea ideală pentru o mămică (înconjurată de jucării, într-un mediu creativ, aproape de copil). Cum este, de fapt, pentru tine, antreprenoriatul: așa frumos și simplu cum se vede din exterior sau are și părțile lui grele?

Am ales acest mod minunat de lucru pentru a-mi petrece timpul cu copilul meu, în primul rând, pentru a ne juca mai mult. Copilăria durează cel mai puțin din viața unui om și nu vreau să pierd nimic din copilăria puiului meu. Apoi, mă simt precum peștele în apă în vânzări, așa că lucrez cu plăcere la afacerea mea.

Părțile mai puțin plăcute pot fi considerate cele în care simt presiunea timpului pentru expedierea comenzilor când puiul are alte planuri de joacă și trebuie să reconfigurez traseul pentru a fi toată lumea fericită, birocrația și partea contabilă.

Ce ai spune că este cel mai greu atunci când lansezi o afacere?

Să te faci cunoscut în segmentul de piață pe care îl abordezi.

Și care sunt avantajele majore pentru tine?

Timp mai mult petrecut lângă familie și satisfacție personală, fără program prestabilit precum la un job cu ore fixe.

Cei mici se joacă și singuri, dar le place mult atunci când părinții întră în jocul lor. Cum vezi tu acest moment dintre ei: la ce să fie atenți părinții, cum să se joace; cum să interacționeze cu cei mici astfel încât joaca să fie cu adevărat plăcută?

Joaca ne ajută să ne cunoaștem mai bine copilul și astfel prin joacă, se strânge legătura părinte-copil. Joaca dezvoltă imaginația copiilor, așa învață ei cel mai ușor, iar noi putem petrece timp de calitate cu aceștia. Prin joacă le putem transmite copiilor diverse valori. Așa ne-a venit ideea motto-ului după care ne ghidăm: Dă-i unui copil o jucărie aleasă de tine și îi satisfaci nevoia doar pentru o zi. Învață-l să-și aleagă singur jucăria azi și va face alegeri potrivite toată viața! (Adaptare după moto-ul lui Andrew Carnegie).

Foarte bun motto-ul vostru! Felicitări pentru idee! Poate și legat de el, aș vrea să te întreb: Ce crezi că le lipsește cel mai mult copiilor din zilele noastre?

Mulțumim! În primul rând, ar trebui să existe comunicare mai multă între părinți și copii. Ascultare reciprocă, răbdare în gestionarea emoțiilor, posibilitatea că fiecare să spună celuilalt ce își dorește și care îi sunt așteptările – toate sunt foarte importante pentru o relație armonioasă dintre părinte și copil.

Ce ar putea face părinții pentru ca familiile să fie mai împlinite?

Timp cât mai mult petrecut împreună, atât în natură prin joacă și explorare, cât și în casă prin jocuri de societate și jocuri în care să se relaxeze și să fie fericiți jucându-se.

Alexandra-Nicoleta Stan

Fondator vrajajucariilor.com

Website: vrajajucariilor.com

Facebook: www.facebook.com/Vrajajucariilor

Email: vrajajucariilor@gmail.com

Ofera, te rog, Like & Share daca ti-a placut articolul.
fb-share-icon0
Tweet 20
Written by
Adela Ionita

Salut! Sunt Adela Ioniță și sunt *Productivity Coach pentru vieți împlinite*, ceea ce înseamnă că ajut oamenii să oprească *procrastinarea* și să trăiască viața la timp.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.