Tu in centru
Cand m-am hotarat sa devin antreprenoare

Cand m-am hotarat sa devin antreprenoare

0 Comments 🕔23.apr. 2015

Sa fie vreo 4 ani de atunci. Era o zi de concediu, splendida zi! M-am trezit la o ora normala, am avut timp de micul dejun, am vazut chiar si cateva stiri. Era liniste si relaxant. Apoi m-am dus la cumparaturi, pe la ora 10 si, imediat ce am iesit pe strada, am observat cat de frumos era afara! Era soare, nici cald, nici frig, putin vant, putin trafic.

And then it hit me! “E mijlocul zilei si eu pot sa ma duc la cumparaturi, pot sa vad soarele asta si sa ma plimb pe strada! Wow! In restul zilelor, la ora 10 ma plimb cel mult dintr-un birou in altul sau merg pana pe hol, la xerox.” Atunci mi-am dat seama ca nu voiam sa imi petrec restul vietii inchisa intr-un birou. Nu voiam sa pierd natura, mica mea fericire cand ma plimbam prin soare, nu voiam sa uit de ceea ce imi aducea linistea si starea de bine.

Atunci am realizat ca nu ma simteam confortabil intr-o firma a altora, intr-un birou impus si cu un… job. Voiam mai mult si stiam ca doar alegand sa lucrez pe cont propriu, ca si antreprenor sau freelancer, pot sa fiu multumita profesional, iar asta avea sa se resimta si in latura mea personala.

Am avut un sentiment de bucurie fata dedescoperirea mea, combinat cu unul de revolta fata de situatia generala in care ma aflam. Cum puteam sa scap mai repede de job? Cum puteam sa incep mai repede ceva al meu? Cum sa scot acum o idee de afaceri?

A fost ca un tunet pe care l-am primit si l-am retrait la infinit pana ce am gasit proiectul potrivit mie. Am cautat mult, am analizat foarte mult idei de afaceri. Aveam uneori impresia ca nu stiam sa fac nimic; alteori ma regaseam in zeci de domenii, dar simteam ca nu stiu suficient din niciunul. De cateva ori am inceput serios cercetarea pentru a pune ceva in practica, insa nu am avut curajul sa implementez nicio idee. Si ce? Am avut rabdare. Mi-am dat seama (sau mi-am impus sa cred, spre binele psihicului) ca nu era momentul si ca, atunci cand voi acumula suficiente cunostinte despre antreprenoriat si despre mine insami, voi gasi acea idee de business. Si am avut dreptate; lucrurile nu s-au rezolvat cand am vrut eu, ci cand au trebuit sa se intample; cand am avut timp de ele si resurse pentru a le dezvolta.

Atat mi-a trebuit: un drum la cumparaturi intr-o zi de concediu. Nimic planificat, nimic interesant sau diferit. Doar ca am inteles mesajul; am vazut dincolo de actiunea in sine si am avut inspiratia sa dezvolt ideea venita pe moment.

In acea zi am inteles doua lucruri:

1. aveam sa devin antreprenor

2. urma sa fiu atenta la tot ce se intampla in jurul meu si sa vad dincolo de ceea ce era evident. M-a ajutat si o zisa a lui Sherlok Holmes: “You see, but you do not observe.”

Fii Tu in centrul vietii tale si gandeste-te in primul rand la tine! Daca nu iti place jobul pe care il ai, dar nici nu te vezi lucrand il alta firma, daca nu te regasesti in postura de angajat sau subaltern, schimba-ti viata acum! E unica viata pe care o vei avea vreodata si e pacat sa nu o traiesti asa cum vrei! Gandeste-te la antreprenoriat; decide tu pentru tine si preia controlul asupra vietii tale profesionale; satisfactiile sunt greu de descris si imposibil de masurat.

Poti sa te inspiri din Povestile de succes ale altor femei sau sa cauti Surse de inspiratie pentru viitoarea ta afacere. Incepe acum!

Like și Distribuie dacă ți-a plăcut:

Aboneaza-te la Newsletter

Articole Similare

Daca nu traiesti si nu citesti, nu ai despre ce sa scrii

Daca nu traiesti si nu citesti, nu ai despre ce sa scrii 0

De-a lungul timpului am primit deseori intrebari precum: “de unde am ideile pentru articole?”, “de

De ce trebuie sa tot evoluam? Asa nu suntem bine?

De ce trebuie sa tot evoluam? Asa nu suntem bine? 0

Se spune ca daca nu evoluezi, mergi inapoi. Nu stai pe loc – asta e

Conferinta Femei de cariera – Despre antreprenoriat si succes in afaceri

Conferinta Femei de cariera – Despre antreprenoriat si succes in afaceri 0

Woman2Woman.ro este un site dedicat femeilor, ce contine, in principal, articole de lifestyle si business.

Scrii si vrei sa castigi bani din blog? gaseste aici elementul esential

Scrii si vrei sa castigi bani din blog? gaseste aici elementul esential 0

Este foarte usor sa iti faci un blog: ai acces la platforme si teme gratuite,

Cum sa vorbesti cu oricine cu usurinta si incredere in tine

Cum sa vorbesti cu oricine cu usurinta si incredere in tine 0

Pe Vanessa Van Edwards am descoperit-o acum 5 ani, cand mi-am inceput calatoria transformarii personale.

Pagina Facebook

Aboneaza-te la Newsletter

Banner
Banner

Abonează-te la Newsletter și primești gratuit ghidul:

.

12 Obiceiuri care îți cresc stima de sine și, automat, încrederea în tine

Te-ai abonat cu succes!