Copilul tău are nevoie de timp cu tine, iar tu ai nevoie de joacă. Afară cu voi!

Am mai găsit ceva de joacă! Super haios, ușor de înțeles, și pentru fete, și pentru băieți, și pentru părinți! Mie, personal, îmi plac jucăriile care „fac ceva”, la fel și jocurile care provoacă segmente ale creierului pe care, poate, nu le solicităm atât de mult. Copiii din jurul meu am văzut că sunt la fel de pasionați de chestiile neobișnuite care reușesc să îi și intrige, dar care le oferă și siguranța că se vor descurca cu ele. Până la urmă, așa funcționăm și noi, adulții: apreciem noutatea, dar avem nevoie de siguranța și confortul a ceea ce știm deja.

Niște jocuri super tari care acoperă toate astea sunt roboții programabili pentru copii (și pentru oamenii mari cărora le place jocul) care fac o introducere amuzantă în lumea magică a inteligenței artificiale și trezesc interesul pentru tehnologie și programare.

Dacă îl vezi pe Rugged Robot și îl scoți la joacă prin iarbă și teren ceva mai accidentat, ai să vezi cât este de simpatic și de hotărât – are o „privire” unică. Se descurcă bine prin iarbă, trece ușor peste borduri, nu rămane blocat prin denivelări și are bunul obicei să răspundă foarte bine la comenzi.

Nu l-am testat în întreceri, dar îmi place să îmi imaginez o cursă de doi roboței alergând de le sfârâie roțile. Le și văd privirea de luptător, cum se așează ei la linie, cum fiecare posesor stă cu inima bătând, sperând să câștige „al său”.

Ca să intrăm puțin în „partea tehnică”, am aflat de pe juland.ro că Rugged Robot este primul roboțel programbil de la TTS special creat pentru utilizarea în aer liber. Cu funcționalitate bluetooth, o memorie de până la 256 de acțiuni (adică de secvențe de programare, de comenzi precum ”înainte”, ”înapoi”, ”curbă”, ”viteză” etc.), 3 viteze, senzor de obstacole și viraje spectaculoase, acest roboțel este partenerul perfect pentru joaca în aer liber.

Este simplu de programat prin butoanele proprii sau cu aplicația gratuită Rugged Robot, compatibilă cu sistemele iOS și Android.” 256 de acțiuni a fost pasajul care m-a captat. Deci, roboțelul ăsta face cam tot ce îți poate trece prin cap și încă niște lucruri la care nu ne așteptăm nici eu, nici tu, nici copilul care se joacă cu el (asta ar trebui să-l țină interesat multă vreme, dacă mă întrebi pe mine)!

De ce să se joace copiii noștri cu roboți programabili prin aplicații, chiar și atunci când sunt afară?

Tocmai pentru că majoritatea copiilor sunt atrași de astfel de jocuri dar le practică doar în interior. Cu Rugged Robot îi scoatem din casă, îi punem să se arunce și ei în iarbă, îi lăsăm liberi să învețe tot ce le poate oferi acest joc și le arătăm că le suntem alături, indiferent ce alegeri fac.

Sigur, copiii nu se mai joacă așa cum ne jucam noi și poate că asta ne aduce o umbră de nemulțumire. Dacă judecăm obiectiv însă, realizăm că lumea în care trăiesc ei este complet diferită de cea în care am crescut noi, iar lumea care va exista atunci când ei vor fi adulți nu va mai avea aproape nicio legătură cu cea de acum 20 sau 30 de ani.

Adaptarea este arma celor care rezistă, iar noi, ca părinți, avem nevoie să ne adaptăm schimbărilor pentru a putea rămâne aproape de copiii noștri. Copiii învață cel mai bine prin joacă – poate că nu ne-ar strica nici nouă, celor mari să ne alăturăm lor în procesul de adaptare și (re)învățare.

Așa că, haideți afară cu Rugged Robot, creați împreună jocuri, strângeți relațiile de familie și petreceți cât mai mult timp împreună cu copiii voștri! Pe Rugged îl găsiți aici, iar pofta de joacă este în interiorul vostru – doar să o accesați!

Și dacă tot ieșiți afară la joacă,

pregătiți-vă să explorați lumea din jur cu ajutorul accesoriilor de la Terra Kids. Veți cerceta în detaliu mediul înconjurător și veți putea studia gândăcei, pietricele și frunze de foarte aproape cu ajutorul unor super instrumente: extractorul de insecte, lupă și recipient cu lupă de la Haba. Toate minunățiile se găsesc aici

 

Ofera, te rog, Like & Share daca ti-a placut articolul.
fb-share-icon0
Tweet 20
Written by
Adela Ionita

Salut! Sunt Adela Ioniță și sunt *Productivity Coach pentru vieți împlinite*, ceea ce înseamnă că ajut oamenii să oprească *procrastinarea* și să trăiască viața la timp.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.