12 sfaturi inainte de deschiderea unei afaceri

1.  Deschide o afacere din motivele tale, nu ale altora, care au facut deja pasul sau care vor sa-si traiasca visul prin tine.
2.  Nu deschide afacerea doar ca sa iti impresionezi cunoscutii, sau sa le demonstrezi ca poti.
3.  Fii antreprenor din motive reale, nu ca sa scapi de un job nemotivant sau de sefi imposibili.

 

4.  Documenteza-te din surse avizate atunci cand ai nevoie de sfaturi, dar aplica-le doar daca se potrivesc situatiei tale. Adapteaza cat poti; nicio afacere nu seamana cu alta.
5.  Fa lucrurile asa cum vrei si simti, nu dupa cum ti-au impus altii (care pretind ca stiu mai bine).
6.  Foloseste metodele tale de rezolvare a problemelor si alege singura solutiile pe care le crezi potrivite situatiei. Este afacerea ta, nu a celor carora le ceri parerea; ei pot sa iti dea sfaturi, dar nu sa ia decizii in locul tau.

 

7.  Invata zilnic ceva nou, perfectioneaza-te.
8.  Remarca-te din multimea care face acelasi lucru ca si tine. Fii originala daca vrei ca munca ta sa fie repede remarcata si apreciata. Gandeste altfel, creaza de la zero si evita sa repeti ce au facut altii inaintea ta.
9.  Lasa-ti amprenta asupra afacerii pe care o deschizi.
10.  Creezi un brand, nu doar o sursa de venit, iar acest brand este compus din afacerea ta + tine. Asa ca, ai in vedere sa aveti acelasi stil, iar acesta sa fie cel dupa care vrei sa fii recunoscuta.

 

11.  Fii constienta ca vei face greseli si ca acestea nu trebuie sa te descurajeze, ci sa iti fie sursa de invatare. Un esec nu reprezinta sfarsitul, ci doar o lectie pretioasa din care vei invata mai mult decat din carti si sfaturi.
12.  Renunta la perfectiune. Stiu ca ai cautat mult timp ideea de afaceri geniala si nu ai gasit-o (pentru ca, in lume, exista putine asemenea idei). Incepi de undeva, chiar daca nu e exact ceea ce iti doresti – poti sa adaptezi din mers. Daca astepti momentul potrivit, gandeste-te de ce faci asta – de regula, orice moment e potrivit, doar ca noi amanam startul din frica si, pentru ca nu vrem sa recunoastem asta, dam vina pe moment. Apoi, apeleaza la ajutoare pentru domeniile in care nu ai competente, accepta sfaturi; antreprenoriatul nu cere sa stii tot, ci sa stii de unde sa obtii informatia.

Ofera, te rog, Like & Share daca ti-a placut articolul.
fb-share-icon0
Tweet 20
Written by
Adela Ionita

Salut! Sunt Adela Ioniță și sunt *Productivity Coach pentru vieți împlinite*, ceea ce înseamnă că ajut oamenii să oprească *procrastinarea* și să trăiască viața la timp.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.