Programul de Coaching anti-procrastinare Tu în centru

Acest articol conține informații despre despre modul meu de lucru, personal. Dacă vrei să îți dai seama de cum putem lucra împreuă, acesta este un punct bun de plecare:

Programul de Coaching anti-procrastinare Tu în centru adresează o nevoie specifică: nevoia de a opri procrastinarea pentru a face ce avem de făcut, la timp și bine, astfel încât sa fim mulțumiți la finalul zilei.

 

Programul ăsta parcă vorbește prin mine, nu eu vorbesc despre el 🙂

Eu eram procrastinatorul clasic, claaaa-sic!

Știam că sunt, nu îmi plăcea, voiam să scap de asta și să fiu și eu un om din aceia care fac lucrurile la timp, dar nu reușeam. Citisem, învățasem cum se face, aveam metode, mai aplicam, mai nu aplicam… nu îmi ieșea deloc.

M-am simțit foarte bine când am aflat că nu era de la lene – se pare că e dovedit științific faptul că cei care procrastinează, de fapt:

  • sunt foarte inteligenți
  • vor să facă multe lucruri, sunt curioși, neobosiți și ăsta e un motiv pentru care nu rămân concentrați pe o sarcină
  • nu sunt leneși

Când am aflat asta am început să fiu chiar mulțumită de procrastinarea mea: uite ce calități îmi scotea la iveală! 🙂 Apoi mi-am revenit și mi-am dat seama că nu era bine, oricum.

M-am confruntat mulți ani cu procrastinarea și mă obișnuisem atât de tare cu ea încât comportamentul meu, deși dăunător, mi se părea firesc.

Abia în timpul școlii de coaching am început să îmi doresc serios să elimin obiceiul procrastinării – pentru că asta este – doar un obicei. Un obicei este învățat prin repetare frecventă, prin urmare dacă nu îl mai repetăm și punem altceva în locul său, cu timpul acesta nu se mai manifestă aproape deloc.

De notat, însă, ca procrastinarea, ca orice alt obicei, nu dispare complet pentru că nu are cum – conexiunile neuronale, odată create, nu se rup. Dar chiar și așa, nedispărând, nu mai are puterea asupra noastră dacă am dezvoltat un alt obicei între timp.

Programul are câteva intervenții teoretice, câteva metode de lucru și unele fișe de lucru dar, proporție de 80% este un proces de coaching personalizat, creat ”în moment” pentru tine. Nu cred în transformare realizată pe baza învățării de teorie, prin urmare nu am să fac asta în acest program (și nici în altul).

Când ai să te saturi de procrastinare – mai exact, când n-o să mai procrastinezi încetarea procrastinării – scrie-mi ca să terminăm cu obiceiul ăsta și să începi, în sfârșit, să faci ce știi că ai de făcut.

Ofera, te rog, Like & Share daca ti-a placut articolul.
fb-share-icon0
Tweet 20
Written by
Adela Ionita

Salut! Sunt Adela Ioniță și sunt *Productivity Coach pentru vieți împlinite*, ceea ce înseamnă că ajut oamenii să oprească *procrastinarea* și să trăiască viața la timp.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.