Tu in centru
Mami lucreaza online

Mami lucreaza online

0 Comments 🕔12.feb. 2015

Desi in acest timp nu lucreaza, concediul de crestere a copilului este, de multe ori, perioada revolutionara a femeii din punct de vedere profesional. Atunci, majoritatea femeilor se redescopera si, ca atare, imbratiseaza cariere diferite decat cele pe care le-au intrerupt. Este firesc sa se intample asa si sustin pe deplin acest proces. Cum am mai spus, viata noastra se deruleaza de multe ori dupa niste tipare ale societatii pe care nu am avut timp sa le analizam si nici sa le schimbam. Concediul de crestere a copilului reprezinta pentru tine singura perioada in care nu lucrezi, nu gandesti nimic pentru domeniul in care te-ai pregatit, te detasezi de tot si ai timp sa cauti sau sa-ti dezvolti pasiunile, toate placerile pe care pana atunci le-ai amanat din lipsa timpului.

Sunt multe domenii catre care mamele se reorienteaza dar voi vorbi aici despre lucrul online, pe care il consider cel mai comod dintre toate (unde “comod” are conotatie pozitiva!). E foarte simplu sa incepi o afacere online ca si mama pentru ca singurul lucru de care ai nevoie este calculatorul personal si timp “pe apucate”, desi e bine sa ajungi sa investesti timp organizat in afacerea ta, pe masura ce ia amploare.

Ce poti lucra de acasa online?

Sunt foarte multe optiuni: freelancing, blogging, magazin online, consultanta intr-un domeniu pe care il cunosti foarte bine, online manager pentru diverse companii sau branduri, social media expert, web designer, copywriting, virtual assistant. Posibilitati sunt nenumarate si tot online le gasesti – intreaba-l pe Google.

E foarte usor sa lucrezi online

Nu te deplasezi la vreun sediu, deci nu pierzi nicio secunda cu drumurile prin oras.

Poti lucra atunci cand copilul doarme, bucurandu-te de linistea din casa. Acesta e un bun moment sa te concentrezi pe proiectele importante.

Lasa laptopul deschis si, cand cel mic se joaca singur si nu are nevoie de tine, rezolva problemele urgente. Nu iti recomand sa amesteci rolul de mama cu cel de antreprenor, dar sunt situatii in care e bine sa finalizezi taskul la care lucrai, pentru a nu iti afecta semnificativ proiectul.

Organizeaza-ti timpul cum vrei tu si planifica-ti actiunile dupa cat de inspirata te simti pentru a le efectua. In lipsa unui sef si a unui program rigid, ai lejeritatea de a imparti munca asa cum doresti si asa cum te simti capabila sa o efectuezi mai bine.

Gandeste-te cati bani economisesti doar pentru ca nu platesti chiria pe un sediu si nu ai de investit in mobilier si utilitati suplimentare. Ce poti face, in schimb, cu acei bani? Poti sa ii orientezi catre promovarea online si/sau pregatirea ta profesionala. A, o parte din ei se duc pe cafea la intalnirile cu partenerii de afaceri :). Chiar daca afacerea este online, nu neglija discutiile fata-in-fata; tuturor ne place sa ne consideram mai mult decat surse de venit, abordate “cand aveti nevoie”.

Lucrand online de acasa, esti in permanenta cu copilul si iti poti indeplini rolul de mama, fara intreruperi. Perfect, nu?

 

Uite aici 51 de idei de afaceri online.

 

Like și Distribuie dacă ți-a plăcut:

Aboneaza-te la Newsletter

Articole Similare

3 moduri prin care sa elimini rutina cand lucrezi de acasa

3 moduri prin care sa elimini rutina cand lucrezi de acasa 2

Sa ai propriul program, propria afacere si sa iei deciziile pe care tu le consideri

Joburi pentru cei care iubesc copiii

Joburi pentru cei care iubesc copiii 0

Ca sa poti lucra cu copiii ai nevoie de: energie, rabdare, perseverenta, creativitate, imaginatie, spirit

Mamica in curand, antreprenoare deja

Mamica in curand, antreprenoare deja 0

Mama antreprenoare: De ce pare greu sa conduci o afacere proprie cand urmeaza sa fii

Cine a scurtat ziua?  Ghid de organizarea timpului pentru mamicile antreprenoare

Cine a scurtat ziua? Ghid de organizarea timpului pentru mamicile antreprenoare 2

Se zice ca ar trebui sa iti imparti ziua in trei sectiuni a cate opt

Ce faci in martie, cand afara ninge

Ce faci in martie, cand afara ninge 0

Pai ce sa faci? Te distrezi! In primul rand, te joci cu copilul, ca si cum

Pagina Facebook

Aboneaza-te la Newsletter

Banner
Banner

Abonează-te la Newsletter și primești gratuit ghidul:

.

12 Obiceiuri care îți cresc stima de sine și, automat, încrederea în tine

Te-ai abonat cu succes!