O schimbare nu vine niciodata singura. Si nici usor.

Voiam sa incep intr-un mod inteligent acest articol despre schimbari dar simt nevoia sa spun ca am scris niciodata sub forma “nicio data”. O fi din cauza ca e 12.01 AM , o fi pentru ca am avut o zi in care am trait multe sentimente amestecate carora abia le-am facut fata, o fi pentru ca, pur si simplu, uneori nu mai sunt atenta la lucrurile care mi se par firesti (si le gresesc).

Asa, acum ca am facut aceasta introducere fara sens dar eliberatoare, pot sa-ti spun ca incep sa ma imprietenesc cu schimbarile. “Nimeni nu reactioneaza bine la schimbari” – ma incuraja recent un prieten in timp ce ii spuneam ca sunt depasita numeric (eu si toate personalitatile mele) de schimbarile venite acum in viata mea. M-au cotropit, de-a dreptul. Prea multe, prea toate o data. De cand nu mai scap de ele, am inceput sa caut sensul vietii in aventura asta si sa imi spun ca “asa meriti, daca ai fugit toata viata de schimbari!”. E ok, nu ma supar ca imi spun asta, am umor. Si autoironie – se pare ca asta e chiar o calitate a oamenilor inteligenti, deci sa ne laudam cu ea, zic 🙂

De schimbari vorbeam. Incep sa le accept si incerc sa le integrez lucid in viata mea. Starea de agitatie si lipsa de coerenta de acum declara imediat ca nu fac fata (inca!) dar ma straduiesc.

E greu sa (te) schimbi; e greu sa renunti la parti comode din viata; e greu sa faci loc pentru nou si necunoscut; e greu sa privesti cu ochi buni transformarea si sa nu o numesti “renuntare”. Pana la urma nu renunti, nu pierzi, ci faci loc si primesti evolutia. Orice schimbare aduce cu ea evolutie – de asta sunt convinsa.

Observ ca urma sa scriu un “dar…” la finalul ultimei fraze si m-am oprit. Poate ca incep sa accept 🙂

Voi? Voi, cum suportati perioadele cu schimbari?

 

Ofera, te rog, Like & Share daca ti-a placut articolul.
fb-share-icon0
Tweet 20
Written by
Adela Ionita

Salut! Sunt Adela Ioniță și sunt *Productivity Coach pentru vieți împlinite*, ceea ce înseamnă că ajut oamenii să oprească *procrastinarea* și să trăiască viața la timp.

0 Comments

  1. Mihai octombrie 23, 2018 at 10:21 pm

    Eu la inceput o vad cu scepticism, apoi cu optimism (incercand sa imi „pacalesc” creierul ca este bine), apoi cu muult negativism (pentru ca partea rationala Kicks-In si incepe sa vada the Big picture). Am inceput sa accept intr-o anumita masura schimbarile, DAR numai dupa ce am stat de vorba cu o persoana impartiala / care nu are legatura cu acea schimbare – este uimitor sa vezi ca un cuvant al unei asemenea persoane iti clarifica toata harababura si iti arata ca lucrurile nu sunt „asa de rele pe cat par si mereu este o solutie” (uneori chiar eleganta si avantajoasa). So, bring it on! Ce poate fi mai interesant decat o schimbare continua care sa te scoata din zona de confort si sa iti streseze creierul in a gasi noi modalitati de adaptare la noul status-quo. Chiar este o minunatie sa afli ca creierul chiar functioneaza :))

    Reply
    1. tuincentru februarie 20, 2019 at 12:47 pm

      Sa discuti cu o persoana neimplicata direct in situatie este o idee foarte buna. Iti aduce o perspectiva noua, iar tu poti vedea solutii pe care altfel, din interior, nu le-ai fi observat.
      In plus, asa cum spui si tu, de cele mai multe ori ajungem sa descoperim ca lucrurile nu stat chiar atat de rau precum le consideram noi. Ma bucur ca reusesti sa apreciezi schimbarile si sa le vezi ca pe o etapa fireasca si benefica!

      Reply

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.