Învățarea nu se termină niciodată: resurse pentru părinți care își cresc frumos copiii

Uneori avem impresia că nu facem nimic bine; alteori, ne premiem singuri pentru “părintele anului”, iar de cele mai multe ori, putem doar spera că ceea ce facem este bine pentru copiii noștri și că nu greșim prea tare în creșterea lor. Parenting îi zice azi, o știință întreagă pe care o înveți în timp ce înveți despre tine, ca părinte. Ai impresia că trebuie să educi copilul, să îl crești, să îi explici tot și să îl înveți despre lumea în care trăiește când, de fapt, înainte să îl ajuți pe el, descoperi că trebuie să te ajuți pe tine.

Din fericire, accesul la informație este nelimitat; din păcate, puțini citesc, dar aceia care se preocupă, reușesc să aibă relații armonioase în familie și să crească împreună frumos, copiii și părinții deopotrivă.

Avem în continuare povestea platformei resurseparinti.ro, un spațiu creat de Laura Herman, o mămică antreprenoare ambițioasă care, prin munca sa, sprijină părinții în găsirea celor mai potrivite metode prin care să fie alături de copiii lor.

 

 

Cine ești tu și care ar fi cele mai importante cinci lucruri pe care le poți spune despre tine?

Sunt Laura, mamă de două fete. Sunt fost însoțitor de bord, am vizitat peste 30 de țări și încă iubesc călătoriile. Sunt pasionată de nutriție, de viața sănătoasă și fitoterapie încă de la vârsta de 16 ani.

Fostă vegetariană, am adoptat o alimentație mai “tradițională” pe cât posibil, bazată pe principiile Weston Price. Consider că nutriția va deveni cea mai mare problemă a viitorului și sunt în curs de a mă specializa în acest domeniu.

De când sunt mamă, am fost mereu un promoter al alăptării, ajutând mamele cu informații din acest domeniu și încurajându-le să își urmeze instinctele și să facă ceea ce simt că este mai bine pentru bebelușii lor. De asemenea, mă interesează foarte mult tot ce ține de psihologia copilului.

Și, dacă ar fi să vorbesc și despre o arie complet diferită, specializarea mea secundară este în Marketing, Administrație și Afaceri; de aceea am dezvoltat o mare pasiune și pentru tot ce ține de promovare, marketing online, content writing.

Și, în prezent, toată lumea te cunoaște datorită platormei resurseparinti.ro. Cum ai ajuns să creezi acest site, de ce și pe cine ajută el?

resurseparinti.ro este un spațiu foarte important pentru mine, în care am pus mult efort, dar și multă pasiune. L-am creat pentru că adunasem foarte multe informații din diverse domenii și am decis să le împărtășesc tuturor oamenilor care simt și gândesc similar mie. Am hotărât să fie adresat părinților, aceasta fiind preocuparea mea principală din ultimii mai bine de 5 ani.

Ce informații găsim pe resurseparinti.ro?

Strângem aici informații din diverse arii ce țin de creșterea și îngrijirea copiilor. Părinții pot citi despre nutriție, somnul copilului; povești despre naștere și alăptare, timp liber în familie; psihologia copilului și, în general, tot ce ține de parenting.

 De ce anume crezi că au nevoie părinții și copiii pentru a avea o relație bună de familie?

Au nevoie de comunicare sau conectare, cum se spune mai nou. Cred că nu există părintele perfect, acela care nu greșește niciodată, care știe mereu ce să facă și ce să spună. Avem, fiecare, propriile limite dar, vorbind mereu cu ai noștri copii, menținem vie conexiunea dintre noi.

Și, dacă mergem mai în profunzime, care este acel element unic (dacă putem numi unul singur) care stă la baza relației armonioase părinte-copil?

Deschiderea emoțională. De multe ori punem ziduri între ei și noi, iar mai târziu e imposibil să le dărâmăm.

Ce ai fi vrut să știi înainte să devii mamă?

Că la 2 ani copiii se pot transforma și că au nevoie de multă răbdare și exemplu pozitiv de comportament din partea adulților.

Dacă ar fi să te gândești la tine înainte de a fi părinte și la tine, cea de acum, ce schimbări notabile ar fi?

În afară de schimbările fizice, cred că m-am schimbat mult sufletește. Copiii aduc o anumită împlinire greu de definit. Evident, ne schimbă și stilul de viață; aproape nimic nu mai rămâne ca înainte de venirea lor, dar asta nu consider că e un lucru rău, dimpotrivă.

În jurul tău, ce diferențe observi între modul în care eram noi crescuți și cel în care cresc copiii de azi?

Cred că suntem bombardați cu multe informații și o anumită frică a pus stăpânire pe generația noastră. Cred că trebuie să avem mai multă încredere în noi și în copiii noștri. Ca și generația trecută, și noi facem greșeli, doar că sunt mai evidente cele ale generației anterioare.

A rămas ceva la fel?

Cred că mai multe decât ne dăm seama. Exterior s-au schimbat multe, dar și noi suntem părinți ca și bunicii, străbunicii etc. Unii mai autoritari, alții mai blânzi, dar toți cu dorința de a ne vedea copiii bine.

Cum putem avea noi acces la resursele pentru părinți? Mai exact, unde te găsim?

Totul se găsește pe site, resurseparinti.ro și pe pagina de Facebook aferentă, unde dinamica este destul de mare și putem interacționa ușor.

În plus, împreună cu Irina Pache, colega mea, vrem să organizăm workshop-uri pentru părinți și copii, pe care urmează să anunțăm pe site atunci când vor fi gata.

 

Laura Herman

Fondator resurseparinti.ro

Ofera, te rog, Like & Share daca ti-a placut articolul.
fb-share-icon0
Tweet 20
Written by
Adela Ionita

Salut! Sunt Adela Ioniță și sunt *Productivity Coach pentru vieți împlinite*, ceea ce înseamnă că ajut oamenii să oprească *procrastinarea* și să trăiască viața la timp.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.