Tu in centru
5 obiceiuri esențiale pentru o viață împlinită

5 obiceiuri esențiale pentru o viață împlinită

0 Comments 🕔25.ian. 2019

Unii oameni par a fi descoperit secretul vieții frumoase, pline, liniștite și armonioase, în timp ce restul stau și se zbat într-o rutină care nu se mai termină și care aduce prea puține satisfacții. Așa să fie? Să existe un secret spus doar câtorva dintre noi, un elixir magic, un noroc pe care unii îl au și alții nu? Să încep cu sfârșitul: eu nu cred în noroc. După părerea mea, norocul este un concept inventat pentru a justifica de ce unii reușesc și alții nu. Norocul nu există, acțiunile zilnice, în schimb, da. Dar despre noroc, poate, într-un articol viitor. Acum, hai să vedem care sunt cele 5 obiceiuri esențiale pentru o viață frumoasă și împlinită.

Te trezești devreme.

Oamenii cu aspirații înalte știu că timpul este resursa lor cea mai prețioasă. Tocmai pentru că au aspirații înalte, sunt și foarte ocupați încercând să facă zilnic pași în direcția împlinirii viselor proprii. Și tot ce fac necesită timp. Pe lângă activitățile setate de ei, apar urgențele, sarcinile inevitabile de zi cu zi, care și ele cer timp.

Cum se împletesc toate acestea și cum e posibil “să le facă pe toate”? În primul rând își dozează foarte bine timpul și fac tot posibilul “să câștige timp”. Printre cele mai la îndemână metode de a “câștiga timp” este trezitul devreme. Prin urmare, oamenii care vor să aibă o viață plină, se trezesc mai devreme pentru a profita de orele liniștite ale dimineții și a le folosi în avantajul lor.

Poate că este greu la început dar cu puțin exercițiu vei reuși. Ca să te dai jos din pat mai devreme ai nevoie de un motiv, iar dacă îți dorești cu adevărat să câștigi chiar și o jumătate de oră de viață în fiecare zi, îți va fi foarte ușor. Dă-ți motive să te trezești: în timpul acesta pot să beau cafeaua în liniște, pot să fac sport, să citesc, să îmi scriu gândurile, să fac planul de acțiune pentru toată ziua, să îmi așez lucrurile etc.

Faci sport cu regularitate, îl integrezi în viața ta.

În aproape toate articolele despre “ce fac oamenii de scucces dimineața?” vei citi că aceștia fac sport cel puțin 30 de minute. Pentru majoritatea oamenilor, mișcarea de dimineață este unul dintre cele mai incomode lucruri pe care le pot face, dar hai să ne gândim așa: dacă toți oamenii bogați/de succes/ fericiți/ împliniți fac acest efort de câteva ori pe săptămână, cu religiozitate, înseamnă că știu ei ceva.

Un om de afaceri, la cât de ocupat este, nu și-ar rupe câteva ore bune pe săptămână și nu s-ar trezi mai devreme pentru a face mișcare, dacă nu ar da rezultate pentru el, nu-i așa? Eu zic să îi ascultăm, să le urmăm exemplul și să încercăm măcar o lună. Apoi comparăm rezultatele.

Începi ziua cu sarcinile cele mai grele și mai urâte.

Am tot vorbit despre procrastinare și despre importanța realizării sarcinilor cele mai grele. Acum mulți ani am citit cartea Eat the frog scrisă de la Brian Tracy și, de atunci, am înțeles mult mai bine cum “funcționează” timpul și cum îl pot valorifica mult mai bine.

Orele dimineții sunt ideale pentru sarcinile de care fugi toată ziua. Când îți faci un obicei din a rezolva mai întâi ce nu îți place, observi apoi cum ziua ta este lipsită de stres, iar tu ești pregătit pentru noi provocări. Parcă altfel te gândești “la ce să mai faci” când ai timp liber și știi că marea problemă a fost rezolvată, decât dacă ți-ar sta și ea pe cap. Oricât de enervant ar fi, eliberează-te de treburile grele. Oricum le vei face, oricum tot pe tine pică, așa că nu îți strica ore în șir doar gândindu-te la cât de greu și de enervant e; acționează, rezolvă și scapă! Next!

Ai grijă de inima ta.

Era acum vreo 10 ani un cântecel minunat în care se spunea “Niciodată să nu uiți de inima ta”.

Oricât de ocupat și împovărat ai fi, oricât de grea și ciudată este viața uneori, niciodată să nu uiți de ce îți face inima să bată. Niciodată să nu uiți de pasiunile tale, de motivele pentru care vrei să ai timp liber, de oamenii pe care îi iubești, de activitățile stupide care te fac să râzi, de muzica pe care îți place să o asculți tare, încet, în căști, în somn; de mâncarea bună pe care o savurezi cu maximă plăcere, de discuțiile interminabile cu oameni inepuizabili, de hainele care îți dau încredere în tine, de cărțile care te rup de tine și de lume.  

Niciodată să nu uiți de inima ta. Relaxează-te de câte ori poți, trăiește așa cum simți și bucură-te că ești pe-aici. Slow down, așa cum spuneam și în acest articol.

Petreci timp frumos împreună cu familia.

Familia este un element de bază în viața noastră. Fie că avem 20 de ani și în sfârșit am “scăpat de acasă”, fie că avem 30 de ani și nu mai putem scăpa de acasă, acest nucleu trebuie să existe în viața noastră și trebuie prețuit. Dacă ești tânăr și doar ce te-ai desprins de ai tăi, trăiește cum vrei și alege ce vrei dar nu uita să dai câte un telefon și să te duci acasă din când în când. Fă-o și ca să se liniștească mama (să vadă că mănânci, că încă arăți normal, ca toate scenariile pe care și le face în mintea ei când nu răspunzi la telefon sunt false). Fă-o și pentru tine, ca să nu uiți cine ești.

Dacă ai deja familia ta, stai cu ei cât poți de mult. Sunteți un tot, sunteți împreună, sunteți de nedespărțit pentru că v-ați ales și pentru că v-ați construit în timp. Nu lăsa niciodată munca sau orice altceva să-ți dezechilibreze familia. Ai muncit pentru ea; nu o lăsa de izbeliște. Stați la masă împreună, vorbiți despre cum a fost ziua, jucați-vă ceva, țineți-vă în brațe, plecați în weekend, obosiți, răciți, beți prea mult, mâncați prea puțin, dormiți cum puteți. Amintirile perfecte sunt cele ale unor momente imperfecte. Bucurați-vă împreună de tot ce primiți.

Like și Distribuie dacă ți-a plăcut:

Aboneaza-te la Newsletter

Nu sunt comentarii

0 comentarii!

Posteaza primul comentariu pentru acest post!

Scrie parerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sun marcate cu *

Am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole Similare

Tristețea nu dispare dacă o ignori

Tristețea nu dispare dacă o ignori 0

Tristețea a fost toată viața mea parte din viața mea. Dar am știut mereu ce

Cum este să ai noroc vs. să ai putere

Cum este să ai noroc vs. să ai putere 0

Într-o zi ca oricare alta, acum câțiva ani, cineva i-a urat unui bebeluș ”să fie

Ce trebuie să faci atunci când nu mai știi ce să faci?

Ce trebuie să faci atunci când nu mai știi ce să faci? 0

Ia să vedem, cine recunoaște întrebarea? A cui e? De unde? Indiciu: personaj dintr-un film Alt indiciu:

Cum m-am vindecat de amânare

Cum m-am vindecat de amânare 2

Am fost un procrastinator clasic. Obișnuiam să amân cam tot ce nu îmi plăcea să

Cum pot învăța copiii programare fără laptop sau tabletă?

Cum pot învăța copiii programare fără laptop sau tabletă? 0

M-am mai lăudat eu aici, la mine pe blog (că doar aici pot să zic

Hai pe Facebook

Aboneaza-te la Newsletter

Banner

Abonează-te la NEWSLETTER și primești GRATUIT ghidul:

.

" Ce formă juridică se potrivește afacerii mele? "

  în care vei descoperi diferențele dintre SRL, PFA și II explicate de un expert contabil.

Te-ai abonat cu succes!